top of page

Al ruim 30 jaar geef ik hoboles  aan jong en oud op elk niveau. Ik heb hobo gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam bij Jan Spronk en Pauline Oostenrijk. 

Ik geef les bij het Muziekplein- Ede in Cultura op de Molenstraat 45 in Ede.

De hobo is een houten blaasinstrument met zilveren kleppen en wordt aangeblazen door een dubbelriet. Het is een instrument met een heel mooie, heldere klank. Daardoor is het één van de belangrijkste instrumenten van een orkest. Zijn betoverende klank heeft vele componisten geïnspireerd. 
 

Samenspelen is één van de leukste dingen van muziek maken. Een hobo is daar heel geschikt voor. De hobo wordt niet alleen gebruikt in de klassieke muziek, maar ook in de popmuziek, jazz, in heel veel verschillende orkesten kom je de hobo tegen. Dat komt omdat de hobo door zijn speciale geluid overal bijpast. 
 

Het is belangrijk dat je vingers bij alle kleppen kunnen komen, daarom kan je hobo leren spelen vanaf 7 à 8 jaar. 
 

Natuurlijk hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Afhankelijk van leeftijd en niveau is dit zo'n 20 tot 40 minuten per dag. Het werkt goed als je dit op een vast tijdstip op de dag doet. Ouders kunnen daarbij een grote hulp zijn.


 

Een instrument kun je kopen, huren of je kunt een huurkoopcontract afsluiten. In het begin is huren/huurkoop de beste optie. voor meer informatie kan je contact opnemen met mij.
 

De lessen worden gegeven op woensdagmiddag . Het is altijd mogelijk om vrijblijvend in Ede langs te komen voor een proefles. 


 

fullsizeoutput_c4d.jpeg
bottom of page